استفاده از سنگ نما برای ساختمان
موضوعی که دغدغه بسیاری از مردم می باشد این است که نمای خارجی شال چه قسمت هایی از ساختمان می باشد و از سنگ نما در کجای این قسمت ها می توان استفاده کرد؟ حتما به این نکته توجه کردید که قبل از اینکه به هر مکان یا ساختمانی که قرار است وارد شویم، اول نمای خارجی ساختمان را برانداز می کنیم.
و بر اساس برداشتی که از نمای خارجی ساختمان می کنیم، تصوراتی درمورد نمای داخلی، افرادی که در آن ساختمان هستند، طرز تفکر سازنده یا صاحب ساختمان، … به صورت ناخودآگاه در ذهن ما شکل میگیرد. مثلا اگر از نمای خارجی لذت ببریم با دید مثبت به ساختمان وارد می شویم و توقع داریم با افرادی رو به رو شویم که خوش برخورد، خوش پوش، گرم، … باشند. برعکس همین موضوع هم اتفاق می افتد.
یکی از موثرترین عوامل برای زیبا سازی این قسمت از ساختمان این است که نمای خارجی با نمای داخلی از هر لحاظ هماهنگ باشد، به خصوص در نوع متریالی که در هر دو نما استفاده می کنیم. سنگ ساختمانی جز آن دسته از متریالی است که کاربرد فراوانی هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی دارد. شاید هیچ مصالحی مانند سنگ نما نباشد که علاوه بر زیبایی طبیعی، از مقاوم ترین آنها هم باشد. همچنین از این سنگهای ساختمانی می توان در همه ی سبک های معماری از جمله مدرن، رومی، سنتی، … استفاده کرد.
متریالی که در قسمت خارجی ساختمان استفاده می شود، در برابر عوامل تخریب زیادی قرار دارد. از جمله: تغییرات آب وهوا – مانند سرد و گرم شدن هوا، بارش باران، برف، …-، تابش نور خورشید، آلودگی هوا، … . به همین دلیل نمی توان هر متریالی را استفاده کرد.سنگ طبیعی ساختمانی به این دلیل که در شرایط سختی تشکیل می شود، از مقاوم ترین مصالح ساختمانی به حساب می آید. اما با اینکه تنوع سنگ ساختمانی بسیار زیاد است، ولی همه آنها برای استفاده در نمای خارجی مناسب نیستند. سنگ نما ای که قرار است در قسمت بیرونی ساختمان استفاده کنیم باید ویژگی های زیر را داشته باشد.
دارای خلل و فرج باشند: خلل و فرج باعث می شود، ملات به خوبی به سنگ طبیعی بچسبد و با گذشت زمان از کار جدا نشود. مقاومت در برابر نور خورشید: بعضی از سنگ ها در برابر نور خورشید تغییر رنگ می دهند. به راحتی تمیز شود: از آنجایی که دسترسی به نمای خارجی مشکل است، اکثر نمای ساختمان ها با گذشت زمان کثیف می شوند. باید برای این قسمت از سنگ هایی استفاده شود که در مدت زمان کم و به راحتی تمیز شوند. سنگ اسلب، به دلیل دارا بودن ابعاد بزرگ، راحت تر تمیز می شود تا سنگ های تایل.
ذکر این نکته در اینجا خالی از لطف نیست که کاربرد سنگ ساختمانی در فضای سبز شامل آّبنما، نیمکت، راه عبور برای رفتن به باغچه، تزیین قسمتی از کف باغچه، … است. در بین سنگ های ساختمانی مرمریت، مرمر، تراورتن، گرانیت، اونیکس، … سنگ های تراورتن و گرانیت از همه مقاومت تر هستند. اما تنوع رنگ و زیبایی سنگ تراورتن از سنگ گرانیت بیشتر است.
در بین سنگ های تراورتن هم سنگ تراورتن عباس آباد، سنگ تراورتن حاجی آباد، سنگ تراورتن آتشکوه، تراورتن کاشان، تراورتن طبس، تراورتن تکاب، … از پرفروش ترین سنگ های تراورتن برای نمای خارجی هستند. از سنگ های گرانیت بیشتر برای سنگ کف نمای بیرونی ساختمان استفاده می کنند. سنگ گرانیت نطنز، گرانیت نهبندان، سنگ گرانیت تویسرکان، گرانیت رزان، … هم از پر استفاده ترین سنگ های گرانیت هستند.
source: استفاده از سنگ نما برای ساختمان